TV2
Foto: TV2

Kingsize 1 on 1: Gabrielle Leithaug

Bli bedre kjent med Kingsize Community-brukeren som tidligere i vinter farget X-Factor med en solid dose soul!
25 år gamle Gabrielle fra Bergen var ett ubeskrevet blad for mange før deltakelsen i det populære TV-programmet X-Factor. Som en representant for urban musikk, og med en sjelden stemme, ble hun en av de få positive overraskelsene i årets første sesong, og vi hooket derfor opp med Gabrielle nå i ettertid  for å høre om videre planer, inspirasjonskilder, hiphop og Mira Craig.

De fleste burde vite hvem du er, men kunne du presentert deg for leserne?
Jeg er Gabrielle Leithaug, en 25 år gammel rødhette fra Bergen. Har drevet med musikk siden jeg var liten og har stemmen som hovedinstrument. Komponering/arrangering er i tillegg en stor lidenskap ved siden av sangen. Sjangeren er soul/blues/funk/gatepop/akustisk-ish. Ja, egentlig er det nok veldig vanskelig å sette meg i bås da jeg gjerne gjør det jeg vil, når jeg vil og trives i veldig mange sjangre. Jeg gjør omtrent alt, så lenge jeg får ''put a Gabrielle touch on it''.

Mange hiphop-artister ergrer seg over å delta i en talentkonkurranse som X-Factor, er dette noe du kan anbefale?
Hvis dette er noe du føler kan ta deg til the next level så er det bare å kjøre på. Hiphop er dessverre en vanskelig sjanger å hevde seg i i slike talentkonkurranser da ikke alle har øye for slikt talent og man må ofte inngå mange kompromisser på bekostning av dine egne meninger om musikken din. For min del har X-Factor hjulpet meg i den forstand at jeg har fått eksponert talentet mitt og dermed fått åpnet mange dører for meg selv som artist. En ting som er greit å tenke over før man deltar er om man virkelig vil dette. Er man villig til å gutse på og ikke skjemmes over en X-Factor-tittel? Dette er ett vanskelig spørsmål, selv for meg, etter jeg gikk ut av konkurransen. Men man må nok lære seg å gi blaffen i haters der ute. Drit i samfunnets uskrevne regler og gjør din greie uansett. Hvem er det som bestemmer hva som er rett for DEG? Og finnes det en fasit på hvordan man kan nå sin drøm? I doubt it.

Hvordan var det å møte Mira Craig og Peter Peters og har du noe ''spenstig'' ingen vet om dem som du kunne avslørt?
Haha, du jeg vet ikke helt. Peter er min homeboy, så kommer nok ikke til å utlevere noe spenstig om han med det første, ettersom han nok sitter inne med like mange spenstige detaljer om meg. Men Mira derimot...haha. Nei, Mira er en gæren dame. Jeg brukte ikke så mye tid med henne utenom før og etter sending, så vi utviklet mer ett forhold som ikke hadde noe med arbeid å gjøre. Hvis du vil vite spenstige ting, tror jeg du må prate med folk som har hatt æren av å bli kjent med henne gjennom jobbsammenheng, da jeg føler det er der det juicye ligger, haha! Anyways, hun er chill.

Hvilke hiphop-inspirasjonskilder har du?
Jeg er en ihuga fan av Common. Føler han har en helt egen flow som skiller seg ut. Ellers har jeg utrolig stor respekt for Biggie, da han var/er en konge, straight up. The Neptunes har fulgt meg veldig lenge, og gir meg good vibes. Samme gjelder for Timbaland som produsent, Q-tip, Too $hort, Devin Da Dude, Warren G, Guru, Lupe Fiasco, Hieroglyphics, Looptroop, Talib Kweli (som foresten hadde en ekstrem konsert i Stavanger, opplevelse!) etc etc. De er alle artister som gir meg noe ekstra på øret. Jeg blir inspirert av musikk som fremkaller en emosjon i meg, og ikke bare har en fet beat (selv om dette også er litt alfa og omega). Kunne så klart nevnt Jay-Z, Kanye og den gjengen, men føler de får litt unødvendig props om dagene, no offence. Det kan også gå veldig i bølger, liker å teste ut new shit.

Har du noen oppkommende prosjekter, hvis dette er tilfellet, med hvem?
Jeg har nettopp begynt i ny jobb som radio-DJ for Radio1. Det er chill, musikk fra 10-14 og litt shit-chat innimellom. Ellers gjør jeg eventer, gjesteopptredener og gigs. Og når jeg ikke jobber, er jeg en del i studio for å sette sounden min. Jeg prøver å finne ut hva som funker/ikke funker. Eventuelle prosjekter er foreløpig off the record, men stay tuned!

Er det noen norske artister du har lagt merke til det siste året som fortjener en ekstra lytt?
Kanskje ikke det siste året , men jeg syns alle bør sjekke ut V-rommet, som består av to Bergens-gutter. Peewee (som blandt annet har samarbeidet med Ralph Meyers) beatmaker og produsent, mens Verk pratar om ting som bør prates om. Hkon er og en gal bergenser med beats uten grenser. Helt ærlig har jeg egentlig aldri hatt noe spesielt stor fokus på norsk hiphop utenfor Bergen, da jeg personlig mener vi har ekstremt mye bra ting som går ned her, for eksempel A-laget, Lars Vaular, John Olav, Fjorden, Kakkmadafakka etc. Jeg mener musikk gjør seg utrolig bra på vår dialekt, men hey, dette betyr ikke at Norge ikke har en goodiebag med nye artister. Jeg har vel mer rettet blikket mot utlandet.

Hvordan føler du hiphopen i Norge er per dags dato?
Kurrant, I suppose, men som sagt har jeg aldri hatt fokus på norsk hiphop, utenom Bergensk. Så jeg har nok ikke ett utfyllende svar på dette. Når det kommer til norsk musikk generelt, er det veldig mye "non hiphop"-band som John Olav Nielsen, Casiokids, Røyksopp, Ralph Meyers o.l jeg har ett dypere forhold til i motsetning til norske rappere.

Hvilke planer har du videre innenfor musikken?
Jeg skal ta sjanser og være tro mot meg selv. Jeg skal fortsette å jobbe hardt og målbevisst for å oppnå min drøm om å utgi skive, på skive, på skive. Skal heller aldri glemme den følelsen musikk gir meg/deg/anybody, Its magic!

Tusen takk for at du tok deg tid Gabrielle, noen shoutouts helt mot slutten? 
Til de som har en drøm og en intensjon om å følge den, til min trofaste Gud. Shoutout til pappa som håner meg når jeg har stusset ved tanken om å gjøre noe annet enn musikk, til Kingsize og til Bergen, min krybbe.

For mer info, musikk og kos, kan dere sjekke ut Gabrielle sin profil på Kingsize Community!

Publisert: onsdag 24 februar 2010 13:45
Share |

Kommentarer (4)

Du må logge deg på for å kommentere artikler

Journalist
27.02.2010 20:13:50
Hip-Hop har jo hentet deler av sine røtter fra Soul og det er masse RnB nyheter her, så at dere faktisk klarer å si noe på at en Soul-artist får litt shine er latterlig.
Kontakt
Legg til
Rapporter

Rapper
25.02.2010 10:46:11
enig Odeego, men er jo kingsize som har valgt det.
Kontakt
Legg til
Rapporter

Media
25.02.2010 01:49:15
Sier vel seg selv at man bør være hiphoper for å bli skrevet om på en hiphop-side.
Kontakt
Legg til
Rapporter

Rapper
24.02.2010 18:11:39
gab er flink i det a holder på med da.
lol, trenger ikke være hiphop'er for å henge på en hiphop side, sheit.
Kontakt
Legg til
Rapporter

Siste nyheter

Se Lars Vaular covre Flava To Da Bone!

Rapdebuterte på engelsk sammen med Elisabeth Carew.

Vinn billetter til Nilsenbanden-fest på Uhørt

Don Martin går crew deep med Drabantby:Larm førstkommende fredag.

Jaa9 & OnklP drømmer om å få alt på stell

"Vi kødda til jorda så fælt at vi får prøve igjen på Mars."

Wu-Tang Clan til Oslo i sommer!

"Eksklusiv intimkonsert på Sentrum Scene - kan det bli bedre? "

Fransk elektroelskov fra Dreamon

Slipper ny singel på det Paris-baserte indielabelet Rooftops Horizon.

Oh! Mama Crew inviterer til ny runde med DJ-skole

For alle mellom 15 og 23 år som brenner for DJ-ing.

Ny EP: Shishko - "Starta med en drøm"

Soul Theory Records sørlandsalibi med 7 nye spor.

"Fuck alle! Morrapulere vet ikke"

Ny video fra den "mystiske" norske rapgruppa Unge Morrapulere.

"Vi skal opp på toppen!"

Singel- og by:Larm-aktuelle Unge Ferrari sikter høyt.

Sponsored Video: Love the game Fotboll

NordicBet promoterer fotballtipping for noen av de mest spennende fotballkampene vi har i vente.

Ny kortfilm og mixtape fra Drake

Overrasket fansen med dobbel gavepakke

Vinn billetter til Immortal Technique på John Dee

Ta med en kompis på konsert førstkommende mandag!

"Fuck the Grammys"

Snoop Dogg kritiserer den respekterte prisutdelingen.

"Your plan is to terminate my culture!"

Kendrick Lamars nye singel går rett i strupen på den amerikanske rasismen.

Grammy-lykke for Eminem og Kendrick

Rapveteranen fra Detroit slo storfavoritten Iggy Azelia.
Kingsize on Facebook

Hva mener du?

Blir det nye Kendrick Lamar-albumet en skuffelse?
Du må være logget inn for å stemme
Ja, det kan umulig leve opp til GKMC
 
33 %
Nei, jeg tror han kan gjøre det en gang til
 
67 %
Alt innhold er opphavsrettslig beskyttet © Kingsize.
Kingsize har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
Web side utviklet og designet av Fred Russel